Rebarbora

Roste na jaře a je mezi prvními přirozenými zdroji vitamínů. Zpracovávají se jen řapíky. Listy se nejedí pro vysoký obsah kyseliny šťavelové. Řapíky se dobře hodí k tepelnému zpracování – např. do moučníků, marmelád apod.

Jak se rebarbora zpracovává?

Odlomíme listy a z řapíků stáhneme tvrdou slupku, následně nakrájíme na kousky a tepelně zpracováváme.

Můžeme zamrazit pro pozdější použití.

Doporučují se i džemy a marmelády právě z rebarbory např. v kombinaci s jahodami.

Když jsem hledala inspiraci na zpracování rebarbory, zaujal mě např. i recept, kde je rebarbora v kombinaci s kachnou. 

Máte vyzkoušený recept na rebarboru? Napište na info@ceskaselka.cz, co jste z rebarbory připravovali, ideálně nafoťte a podělte se s námi o vaše kulinářské úspěchy.