Roste na jaře a je mezi prvními přirozenými zdroji vitamínů. Zpracovávají se jen řapíky. Listy se nejedí pro vysoký obsah kyseliny šťavelové. Řapíky se dobře hodí k tepelnému zpracování – např. do moučníků, marmelád apod.
Jak se rebarbora zpracovává?
Odlomíme listy a z řapíků stáhneme tvrdou slupku, následně nakrájíme na kousky a tepelně zpracováváme.
Můžeme zamrazit pro pozdější použití.
Doporučují se i džemy a marmelády právě z rebarbory např. v kombinaci s jahodami.
Když jsem hledala inspiraci na zpracování rebarbory, zaujal mě např. i recept, kde je rebarbora v kombinaci s kachnou.
Máte vyzkoušený recept na rebarboru? Napište na info@ceskaselka.cz, co jste z rebarbory připravovali, ideálně nafoťte a podělte se s námi o vaše kulinářské úspěchy.