E-MAILOVÝ SERIÁL JAK DOMA UCHOVÁVAT ZELENINU A OVOCE

Naučte se skladovat svůj nákup tak, abyste nemuseli nic vyhodit a ovoce i zelenina zůstaly dlouho čerstvé.

Správné skladování zeleniny

  • prodlužuje její čerstvost,
  • zlepšuje její chuť a
  • pomáhá předejít zbytečnému plýtvání.

Představíme zeleninu i ovoce

  • od základních (mrkev, celer, petržel, červená řepa, brambory, saláty, cibule, česnek, apod.)
  • po ty méně známé jako je tuřín, vodnice, černý kořen, batáty, jakony apod.

Co všechno se o zelenině a ovoci dozvíte?

  • Při jaké teplotě konkrétní zeleninu a ovoce uchovávat.
  • Jestli uložit do lednice v igelitu, skladovat v hrnci nebo nechat větrat.
  • Při jakém typu skladování se udrží nejlepší chuť.
  • Jaké možnosti máme v bytě bez sklepa a špajzu.
  • Povíme si, které druhy zeleniny a ovoce do lednice nepatří a nemusí v ní tedy zbytečně zabírat místo.

V seriálu najdete i jednoduché triky pro skladování v panelákových podmínkách, kdy nemáte dost velkou kuchyň, sklep nebo špajz.

Každý týden vám pošlu jeden díl a těšte se, protože probereme většinu druhů zeleniny a ovoce, se kterými se běžně setkáváme a potřebujeme je správně doma skladovat.