Farma paní Píchové, pana Pospíšilíka, Barešových, Lemberka, Marka, výsledky pěstování dalších lidí jako je pan Špidlen, Horák, Mařan, Košťál – od nich odebíráme zeleninu a ovoce do bedýnek
Určitě vás zaujme přístup a hospodaření paní Hudské, která se věnuje ekologickému zemědělství, hospodaří v Českém Ráji – pod skalami v Klokočí a v údolí řeky Jizery, s vyváženým poměrem polí a pastvin.
Pěstuje zeleninu a ovoce (brambory, mrkev, cibuli, saláty, ředkvičky, červenou řepu, vodnici, mangold, špetát, dýně atd.). Na farmě dále především paní Hudská chová kozy, ovce, prasátka, slepice, králíky, včely. Pomáhá jí její rodina a dobrovolníci.
Na farmě v Klokočí můžete ledacos vidět a nakoupit, ale též vyzkoušet, pohladit, pochovat, ochutnat, dozvědět se – zkrátka zažít.
Farma v Popluží paní Barešové
Paní Barešová má pole v nádherném prostředí odlehlé vesničky Popluží nad Železným Brodem.
Když jsem přijela na její farmu, cítila jsem se zde jako bych se posunula v čase asi o sto let zpět. Ona a její rodina hospodaří již po mnoho generací stejným způsobem. Chovají dobytek, pěstují obilí a zeleninu.
Farma pana Pospíšilíka (hlavní farmář)
Pan Pospíšilík patří mezi zkušené pěstitele zeleniny a zároveň šíří osvětu v oblasti zdravé výživy. Vystupuje na konferencích, učí jak pěstovat ekologicky samozásobitele i profesionály.
Pan Pospíšilík pěstuje širokou škálu zeleniny v úrodné oblasti až u Benátek nad Jizerou.
Přebytky z pole paní Hatašové
Paní Hatašová pěstuje zeleninu na své zahradě u Jičína, kde je tepleji a daří se dobře široké škále rostlinek.
Z jejích výpěstků jste ochutnali úžasné celery, rajčata, papriky nebo okurky.
Vše pěstuje tradičním způsobem v souladu s přírodou především pro vlastní spotřebu, ovšem pokud se urodí dost, doplníme jejími výpěstky s chutí i naše bedýnky.