Brokolice

Brokolici řadíme mezi tzv. superpotraviny. Má široké použití od polévek po hlavní jídla.  Vyzkoušejte brokolicový nákyp: 

Brokolicový nákyp

Brokolici uvaříme ve vodě. (Před tím nezapomeneme oloupat vrchní vrstvu ze stonku – je-li to tedy stonek)

​Po mírném vychladnutí ji pokrájíme hodně na jemno a dáme do mísy. Tam k ní přidáme pokrájenou cibulku, červenou papriku a houby. Dále 3 celá vejce a přiměřeně strouhanky, až vznikne hmota, kterou osolíme, opepříme a na špičku nože posypeme muškátovým květem.

Tím opravdu šetříme, aby nám pokrm nezhořkl. Dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, přikryjeme a pečeme v troubě asi na 200 stupňů tak dlouho, dokud vejce neztuhnou. 

Před koncem pečení poklademe plátky sýra nebo posypeme strouhanou Nivou.

Poměrně snadno získáme zdravý a chutný bezmasý pokrm, který podáváme s pečivem či s vařeným bramborem.