Tipy na uskladnění pórku

Při skladování dělá pórku dobře chladno. Při teplotě 0°C by měl vydržet i 2 měsíce a dělá mu dobře i relativně vlhké prostředí 90 až 95%.

 Získejte přehled o tom, jak správně skladovat i další zeleninu , posíláme informace e-mailem. Přihlaste se k e-mailovému seriálu TADY.  

Vysoká vlhkost mu pomůže uchovat potřebnou vláhu a může mít vysokou vlhkost v prostředí skladování právě proto, že není nijak zvlášť náchylný k hnilobě ani k chorobám. Spíš začne žloutnout než by začal hnít.

V panelákových podmínkách čerstvý pórek můžeme skladovat nemytý a nezkrácený v ledničce a pokud ho navíc zabalíme volně do igelitového sáčku nebude nám vysychat a vydrží v lednici i několik týdnů.

Pokud chceme, aby nám pórek vydržel delší dobu, tak nejvhodnější je ho zamrazit. Po umytí ho nakrájíme na kolečka a v kelímku nebo sáčku dáme zamrazit. Pro lepší zachování barvy a chutě je vhodné před samotným zamražením pórek krátce cca 3 minuty povařit, přecedit a následně ho ponořit do studené vody s ledem, kde ho necháme odstát zhruba 3 minuty. Poté slijeme vodu a pórek rozložíme na tác a necháme proschnout. Pak už stačí jen naplnit do sáčků a nechat zamrazit. Pokud nevynecháte krok s povařením a vychlazením, tak se vám pórek při vytažení z mrazáku odvděčí svou chutí a krásně zelenou barvou.

Získejte přehled o tom, jak správně skladovat i další zeleninu , posíláme informace e-mailem. Přihlaste se k e-mailovému seriálu TADY.