Ředkvička

Polévka z natě ředkviček

Ingredience: Nať ze svazku ředkviček (možno přidat i další zelené natě), 4 brambory, 2 vejce, 1 fenyklovou hlízu, 1 mrkev, kuřecí vývar 2l, 150 ml smetany, lžíci másla, sůl, pepř.

Brambory nakrájíme na kostičky cca 0,5 x 0,5 cm, které osmahneme na másle, přidáme na drobno nakrájenou nať, fenykl a mrkev. Zalijeme vývarem, ochutíme solí,   vaříme asi 20 minut. Na závěr rozmícháme vejce ve smetaně a polévku jím zahustíme.

Rýže na kari s ředkvičkami

Ingredience: 1 cibule nebo  svazek jarní cibulky, ředkvičky alespoň z jednoho svazku, kari koření, pepř, sůl, rýže (2 hrsti).

Postup: Rýži uvaříme do měkka v osolené vodě. Na pánvi si osmahneme na tuku (já používám nejraději olej) cibuli či cibulku, kterou máme na jemno nakrájenou. Ředkvičky pokrájíme na jemno a přidáme je na cibulku, ty pustí šťávu a směs se dusí (2 až 5 minut). Poté směs posypeme lehce kari kořením a přidáme uvařenou rýži. Promícháme, ochutnáme a případně dosolíme, dopepříme.

E-MAIL: info@ceskaselka.cz

TELEFON: +420 603887154

Použití cookies

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now