Rebarbora

 

Roste na jaře a je mezi prvními přirozenými zdroji vitamínů. Zpracovávají se jen řapíky. Listy se nejedí pro vysoký obsah kyseliny šťavelové. Řapíky se dobře hodí k tepelnému zpracování - např. do moučníků, marmelád apod.

Jak se rebarbora zpracovává?

Odlomíme listy a z řapíků stáhneme tvrdou slupku, následně nakrájíme na kousky a tepelně zpracováváme.

Můžeme zamrazit pro pozdější použití.

Doporučují se i džemy a marmelády právě z rebarbory např. v kombinaci s jahodami.

Když jsem hledala inspiraci na zpracování rebarbory, zaujal mě např. i recept, kde je rebarbora v kombinaci s kachnou. 

Máte vyzkoušený recept na rebarboru? Napište na info@ceskaselka.cz, co jste z rebarbory připravovali, ideálně nafoťte a podělte se s námi o vaše kulinářské úspěchy.

E-MAIL: info@ceskaselka.cz

TELEFON: +420 603887154

Použití cookies

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now