Natě a jejich zpracování

Natě

Máme-li zeleninu z ekologického zemědělství, můžeme směle zpracovávat i veškeré natě a to od ředkvičkových, přes kedlubnové, mrkvové po natě z červené řepy, vodnice či tuřínu. Možná se budete divit, ale natě chutnají výborně a nahradí vám špenát. Podobně můžete použít třeba i listy kopřiv, které se tedy v bedýnkách neobjevují, ale pokud vám chybí něco zeleného do jídla, neváhejte je použít.

 

Polévka z natě ředkviček

Ingredience: Nať ze svazku ředkviček (možno přidat i další zelené natě), 4 brambory, 2 vejce, 1 fenyklovou hlízu, 1 mrkev, kuřecí vývar 2l, 150 ml smetany, lžíci másla, sůl, pepř.

Brambory nakrájíme na kostičky cca 0,5 x 0,5 cm, které osmahneme na másle, přidáme na drobno nakrájenou nať, fenykl a mrkev. Zalijeme vývarem, ochutíme solí,   vaříme asi 20 minut. Na závěr rozmícháme vejce ve smetaně a polévku jím zahustíme.

Špenát z natí červené řepy

Ingredience: Natě červené řepy nebo i jiné natě, česnek nebo česnekové pesto, sůl, plátek másla.

Postup: Cibuli nakrájejte na jemno, osmahněte ji na másle asi 3 minuty – stačí zesklovatět, nemusí být nijak přesmažená. Pokud potřebujete mít cibulku opravdu do zlatova, pak místo másla použijte sádlo, to se tolik nepřesmažuje. Nakrájejte natě na jemno a přidejte k cibulce. Můžete zaprášit lžící mouky, já používám na zahuštění raději solamyl (bramborový škrob) rozpuštěný ve trošce vody. Na závěr přidejte prolisovaný česnek. Místo česneku můžete použít i pesto z česnekových výhonků.

E-MAIL: info@ceskaselka.cz

TELEFON: +420 603887154

Použití cookies

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now