Jahody

Jahody

 

Co si budeme povídat, nejlepší jsou čerstvé a právě utržené z vlastního záhonku. Z jahod vyrábím džem, dávám je do mrazáku pro zimní období, pro sváteční příležitosti jsou výbornou ingrediencí pro dortíky, nejen dětem zachutná jahodová omáčka ke knedlíkům, oblíbíte si i jahodový koktejl nebo jahodovou snídani s rýží.

Recept: Nepečený jahodový dortík

Ingredience: 2x zakysaná smetana, 1x smetana ke šlenání, 2x tvaroh 250ml, moučkový cukr, 1/2kg jahod, 240g piškotů, mletá skořice na zdobení nebo granko.

Připravíme si směs – ušleháme šlehačku, zašleháme do ní zakysanou smetanu a tvaroh, ocukrujeme, já dávám cca 5 kávových lžiček, ale cukru dejte dle vaší chuti. Do kulaté dortové formy (používám formu o průměru 21cm) vyskládáme nejprve vrstvu piškotů, poté na ni dáme vrstvu připravené směsi, můžeme každou vrstvu lehce poprášit skořicí. Na smetanovou vrstvu poklademe na plátky nakrájené jahody a ty zase lehce přetřeme smetanovou vrstvou. Do formy, kterou používám já, se vejdou 3 vrstvy piškotů, 2 vrstvy jahod a vždy je každá vrstva promazaná smetanovou směsí. Vrchní vrstva je smetanová, můžeme ji dozdobit jahodami a grankem. TIP: Dortík chutná skvěle i v obměněné variantě – jen zakysaná smetana (nemusíte nic šlehat) nebo tvarohem. Pro dospělé bude zajímavá varianta s rumem (vrstvu piškotů lehce zakápnete tuzemákem).

E-MAIL: info@ceskaselka.cz

TELEFON: +420 603887154

Použití cookies

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now