Odkud pochází

zelenina a ovoce z bedýnek?

Statek u Macháčků

​​
Pan Macháček má certifikovanou farmu v Huntířově.

 

Farma nabízí biozeleninu (mrkev, petržel, červenou řepu, rajčata, celer, fazolky, brambory), z ovoce např. jablka, třešně, hrušky, dále ořechy a med. Na farmě jsou také chovány ovce, drůbež a králíci, které si u pana Macháčka můžete zakoupit formou prodeje ze dvora přímo na statku.

 

Další činností, kterou se Petr Macháček zabývá především v zimních měsících, je ruční výroba dřevěných misek a mís za pomocí dláta a motyčky - starých nástrojů na vysekávání. V jeho dílně vznikají dále lžíce a řezbářské práce - reliéfy, rytiny či jiné ručně řemeslné zpracování dřeva jako malé krabičky na šperky až po stolice na opracování dřeva. Své výrobky upravuje pouze přírodními látkami jako je olej, včelí vosk, šelak atd.

Farma Klokočí paní Hudské

​​
Paní Hudská se věnuje ekologickému zemědělství, hospodaří  v Českém Ráji – pod skalami v Klokočí a v údolí řeky Jizery, s vyváženým poměrem polí a pastvin.

Pěstuje zeleninu a ovoce (brambory, mrkev, cibuli, saláty, ředkvičky, červenou řepu, vodnici, mangold, špetát, dýně atd.). Na farmě dále především paní Hudská chová kozy, ovce, prasátka, slepice, králíky, včely. Pomáhá jí její rodina a dobrovolníci.

Na farmě v Klokočí můžete ledacos vidět a nakoupit, ale též vyzkoušet, pohladit, pochovat, ochutnat, dozvědět se – zkrátka zažít.

 

Farma v Popluží paní Barešové

​​
Paní Barešová má pole v nádherném prostředí odlehlé vesničky Popluží nad Železným Brodem. 

Když jsem přijela na její farmu, cítila jsem se zde jako bych se posunula v čase asi o sto let zpět. Ona a její rodina hospodaří již po mnoho generací stejným způsobem. Chovají dobytek, pěstují obilí a zeleninu.

 

Farma pana Pospíšilíka (Epicentrum pro zdraví Lipník)

​​
Pan Pospíšilík patří mezi zkušené pěstitele zeleniny a zároveň šíří osvětu v oblasti zdravé výživy v Epicentru pro zdraví v Lipníku (www.czeden.cz), kde je součástí týmu organizující ozdravné pobyty.

Pan Pospíšilík pěstuje širokou škálu zeleniny v úrodné oblasti až u Benátek nad Jizerou.

 

Přebytky z pole paní Hatašové

​​
Paní Hatašová pěstuje zeleninu na své zahradě u Jičína, kde je tepleji a daří se dobře široké škále rostlinek. 

Z jejích výpěstků jste ochutnali úžasné celery, rajčata, papriky nebo okurky. 

Vše pěstuje tradičním způsobem v souladu s přírodou především pro vlastní spotřebu, ovšem pokud se urodí dost, doplníme jejími výpěstky s chutí i naše bedýnky.

 

Máte zeleninu a ovoce v nejvyšší kvalitě?
Dejte nám o sobě vědět na e-mail : info@ceskaselka.cz
nebo na telefon 603887154
Věřím, že najdeme společnou řeč.

E-MAIL: info@ceskaselka.cz

TELEFON: +420 603887154

Použití cookies

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
DSCN9725