Česnekové výhonky

Česnekové výhonky

 
Recept: Ryba na česnekových výhoncích

Ingredience: 4 pstruzi, svazek česnekových výhonků, olivový olej, sůl.

Postup: Česnekové výhonky opláchneme, okrojíme zaschlé konce a nakrájíme na zhruba půlcentimetrové válečky. Pstruhy osolíme a dáme na pánev, přidáme nakrájené výhonky a pečeme spolu s rybami asi 20 minut.

Podáváme jako hlavní chod spolu s vařeným bramborem.

Recept: Pesto z česnekových výhonků

Do výroby pesta se pouštím, když jich mám víc, to znamená tak 4 až 5kg výhonků. Výhonky nameleme 2x na mlýnku na maso(2x namlít = jemnější), přidáme sůl a olej, dáme do skleniček a uchováváme v lednici.  Kolik soli a kolik oleje? Na 4 kg dám výhonků asi 4 lžíce soli a 4 dcl panenského za studena lisovaného oleje. Můžete množství soli a oleje přizpůsobit vašim chutím, máte-li raději méně slané a méně olejnaté, dejte méně a naopak. Je to snadné a hodí se na ochucení polévek, omáček, k masu, na topinky apod.

E-MAIL: info@ceskaselka.cz

TELEFON: +420 603887154

Použití cookies

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now