Dýně

Dýně

 

Dýňový tatarák

Ingredience: 1 dýně hokkaido, cibule, sojová omáčka, sůl, rajčata syrová nebo konzervovaná.

Dýni oloupete snadno tak, že ji nakrájíte na měsíčky, vyjmete jádra a z jednotlivých měsíčků nožem okrájíte slupku. Měsíčky rozporcujeme na kostičky a ty lehce osmahneme na pánvi, poté přidáme trochu vody a podusíme, aby dýně změkla (během pár minut), přidáme nakrájená a oloupaná rajčata (loupeme spařením v horké vodě), osolíme, opepříme, přidáme lžíci sojové omáčky a na drobno nakrájenou čerstvou cibuli. Mažeme na česnekové chlebové topinky.

Dýňová polévka

Ingredience: 1 dýně, červená čočka – hrst, sůl, kmín, petrželka.

Postup: Dýni oloupeme, odstraníme jádra a vlákna, která jsou u jader a dáme vařit spolu s červenou čočkou. Během několika minut je čočka i dýně měkká. Rozmixujeme ponorným mixérem, osolíme, dochutíme kmínem a čerstvou petrželkou.

Výborně se hodí i s osmaženou houstičkou. TIP: Spolu s dýni v polévce vyvařte několik cibulí, polévka dostane výraznější chuť. Pokud máte přebytky kořenové zeleniny, v polévce se upotřebí také a díky dalším druhům zeleniny získáváte pokaždé jinou chuť polévky, proto se snad nikdy nepřejí.

E-MAIL: info@ceskaselka.cz

TELEFON: +420 603887154

Použití cookies

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now