Celer

 

Krémová polévka s celerem

Ingredience: ½  celeru, svazek petržele, 3 mrkve, 3 větší brambory,1 cuketa, česnek nebo česnekové pesto, sůl.

Očištěnou zeleninu dáme vařit asi na 20 minut vcelku, poté rozmixujeme ponorným mixérem. Ochutíme česnekem a solí. Milovníci uzeniny doplní i nakrájeným párkem. Před podáváním dáme do polévky nasekanou petrželovou nať, která polévku dozdobí. Výborná je i s orestovanou houstičkou či chlebem.

Celerová pomazánka

Ingredience: ½ až 1 celý celer, 1 cibule, 200g šunky, 1cm tvrdého sýra (cihly), 250 ml pomazánkového másla, 4 natvrdo vařená vejce, 1 lžíce majolky, 1 lžíce hořčice, 4 nakládané okurky.

Celer očistíme a nastrouháme na jemno. Stejně nastrouháme i šunku a tvrdý sýr. Okurky, cibuli a vejce nakrájíme na drobné kostičky. Vše promícháme s pomazánkovým máslem, majolkou a trochou plnotučné hořčice. Dle chuti dosolíme a dopepříme. Podáváme na chlebíčkách jako by to byl pochoutkový salát. Dobrou chuť.

E-MAIL: info@ceskaselka.cz

TELEFON: +420 603887154

Použití cookies

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now